RondevoTM
Onlinebokningar snabbt & enkelt

Vad är Rondevo?

RondevoTM är en modern online-bokningstjänst med fokus på enkelhet och användarvänlighet för både dig och dina kunder. Tjänsten är anpassad för såväl mobil, surfplatta som dator och ställer inga krav på dyr utrustning. Tjänsten lever online och finns därför alltid tillgänglig när som helst på dygnet, var du än befinner dig. Ingenting behöver installeras och bokningstjänsten kan integreras direkt på din egen hemsida eller användas fristående.Enkelt för kunden

RondevoTM satsar allt på kundupplevelsen. Dina kunder slipper omständiga kontoprocesser, inget långsamt klickande fram- och tillbaka, det är snabbt och intuitivt för era kunder att boka oavsett om de använder mobil, surfplatta eller dator.

Enkelt för verksamheten

RondevoTM är byggt för att effektivisera för dig och din verksamhet. I tjänsten ingår allt du behöver för att enkelt kunna sköta dina bokningar och ditt kundregister online. Det är intuitivt och lätt för dig att använda, inga komplicerade inställningar och tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Vad ingår?

Ett bra bokningssystem skall vara en fröjd för dina kunder att använda och det skall vara enkelt för dig att använda. Det skall minska springet till telefonen och det skall arbeta proaktivt för dig och dina kunder. Oavsett om du har en egen hemsida eller ej så hjälper RondevoTM dina kunder att hitta till dig genom de vanligaste sökmotorerna. När du är ledig så arbetar RondevoTM för att du aldrig skall missa en bokning.Vad kostar det?

Inga begränsningar i tjänsten, inga fasta kostnader, full flexibiltet och maximal affärsnytta från första dagen. Inga bindningstider och inga fasta månadskostnader. Du får allt du behöver och lite till för att äntligen kunna ta steget bort från att hantera bokningar via telefon och e-post.

Bokningar som du själv gör är kostnadsfria, bokningar du ändrar eller avbokar är också kostnadsfria. Bara när en kund själv bokar online kostar det 1kr per bokning, det vill säga att du betalar endast något när du faktiskt tjänar på att använda RondevoTM. Alla priser visas exklusive moms.

0kr per månad

1kr per online-bokning

1kr per SMS

Kom igång

Att komma igång med Rondevo är väldigt enkelt och snabbt. Vi lägger stor vikt vid att inte göra någonting onödigt komplicerat, varken för dig eller dina kunder. Använd bara vårt formulär här nedan för att registrera ditt företag. Du kan därefter välja att antingen utforska tjänsten på egen hand eller genom att följa vår lathund om du vill ha lite hjälp på traven.

Det går självklart även bra att kontakta oss via telefon eller kontaktformläret om du vill att vår kundtjänst hjälper dig att komma igång. Du betalar självklart ingenting för att bli vår kund och du binder dig heller inte till något. För att du skall känna dig extra trygg när du utvärderar tjänsten är ditt konto fyllt med en liten slant för att du skall kunna testa alla funktioner.Frågor & Svar

Här hittar du dokument och svar på de vanligaste frågorna. Om du inte hittar vad du söker så använd kontaktformläret så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Vad en resurs?
En resurs för Rondevo är någon eller någonting som dina kunder kan boka tid av. Exempelvis en frisör, ett rum, ett bord, en mekaniker, etc.
Vad en resursgrupp?
En resursgrupp är ett sätt att gruppera dina resurser för att underlätta för dina kunder när de bokar. Om en kund väljer en resursgrupp så kommer Rondevo att välja första bästa resurs i gruppen som matchar kundens önskemål.

Du kan välja att låta dina resurser kunna bokas både fristående och i grupp eller endast genom en grupp.
Vad en tjänst?
En tjänst för Rondevo är någonting som dina resurser kan utföra eller vad du vill boka upp dina resurser för. Exempelvis Herrklipp, däckbyte, Halvdagsmöte, etc.

För varje tjänst kan du enkelt ställa in hur den får bokas, vilken resurs som kan bokas på tjänsten, tjänstens tidsåtgång, etc.
Vad en tjänstegrupp?
En tjänstegrupp är ett sätt att gruppera dina tjänster för att underlätta för dig och dina kunder att hitta bland dina tjänster.
Vad innebär prioriteringsordning på tjänster och grupper?
Denna inställning gör att du själv kan styra vad som skall ha högre eller lägre prioritering (komma högre upp eller längre ner i listor) på din publika bokningssida. Det vill säga så att de vanligaste tjänsterna kan ligga närmst till hands

Om inget anges så används bokstavsordning
Kan mina kunder avboka själva?
Ja, det går bra såvida du inte angett något annat för den tjänst din kund har bokat. I vanliga fall gäller dina vanliga avbokningsregler under "Företagsinställningar".
Jag vill inte kunna bli bokad online hela tiden. Hur gör jag?
För varje resurs anger du ett standardschema över hur din arbetsvecka ser ut. Detta standardschema används av den publika bokningskalendern för att hitta lediga tider. I din egna rondevo-portal används detta schema endast i informativt syfte. Du kan därför utan risk ta bort hela dagar eller delar utav dagar från ditt standardschema för att undvika att kunna bli bokad online av kunder på dessa tider.

Du kan även ange tillfällig frånvaro, såsom semester, eller slut-datum för resurser.
Hur kan jag styra bokningar online?
Utan att göra det för komplicerat kan du i din Rondevo-portal ställa in allmänna bokningsregler (och avbokningsregler) under "Företagsinställningar". Du kan dessutom under respektive resurs och tjänst ställa in särskilda regler.

OBS! Notera att dessa regler gäller endast onlinebokningar. Din egna kalender påverkas ej utav dessa regler.

Allmänna bokningsregler

Bokningsbara dagar framåt

Här anger du hur många dagar framåt i tiden som det skall vara möjligt för dina kunder att kunna boka sig online. Som standard har vi valt 90 dagar.

Framförhållning för onlinebokning

Här anger du hur lång framförhållning du önskar på onlinebokningar. Som standard har vi valt 30 minuter, men beroende på din verksamhet kan detta behöva anpassas.

Minsta tillåtna paus mellan onlinebokningar

Denna regel används för att kunna förhindra att obokbara tider (dvs för korta pass) kommer i kläm mellan bokningar. Som standard gäller att onlinebokningar kan göras antingen precis intill en tidigare bokning eller efter så lång paus som du angett från föregående bokning eller start av pass.

Vill du ha en totalt flexibel bokningskalender så kan du välja bort denna regel.

Bokningsregler för Tjänster

Tidspass

Här anger du hur lång tid en tjänst tar. Du kan även ange om den består utav olika pass, hur långa dessa pass är och hur lång evevntuell paus mellan varje pass är

Tidsregler

Du kan här ange om en tjänst skall kunna bokas enligt det vanliga regelverket eller om tjänsten endast skall kunna bokas på heltimmar eller bara på hel- och halv-timmar.

Ej bokbar tid efter tjänsten

Här kan du avgöra hur lång tid efter tjänsten som ej skall vara bokningsbar online, dvs att reservera bufferttid mellan bokningar.

Rött är inte min färg. Går det att ändra?
Absolut. Under "Företagsinställningar" har du tillgång till samtliga färger som den publika bokningskalendern använder. Du kan på så vis enkelt få den publika bokningskalendern att smälta in på din egna hemsida eller, om du använder den bokningskalendern fristående, ge den ditt egna företags färger.
Kan jag byta texter och rubriker på min publika kalender?
Ja. När ditt konto skapas sätts rubrikerna till "Vem?" och "Vad?" som standard och inga ytterligare texter. Du kan enkelt ändra alla dessa för att passa din kontext under "Företagsinställningar"
Jag är rädd för att förlora data. Finns det backup?
Ja, både för oss och för dig. Under "Företagsinställningar" kan du välja att få nattliga bokningsutdrag per mail. Vi skickar då, 07:00 varje dag, en Excel-fil med samtliga kommande bokningar till dig. Du kan på så vis känna dig trygg med att du alltid har en relativt färsk kopia om olyckan skulle vara framme.

Utöver det så tar vi så klart själva en säkerhetskopia på all data 1 gång per timme.
Finns det tillgång till någon form av offline-kalender?
Ja. Varje resurs i Rondevo har en egen kalender (ical/ics) som du kan ansluta till ditt vanliga kalenderprogram, ex. outlook, gmail, kalender-appen i din mobiltelefon, ipad, etc. Du kan inte ändra bokningar via denna kalender utan bara titta. Kalendern uppdateras löpande så länge du har internetuppkoppling. Länken till respektive resurs onlinekalender hittar du under "Uppgifter" på respektive resurs inne på Rondevo-portalen. I det program du vill använda finns information om hur du använder en s.k. internetkalender. Du kommer att bli ombedd att ange användarnamn & lösenord, det är samma kontouppgifter som till din rondevo-portal.
Jag vill använda Rondevo direkt på min egen hemsida. Kan jag det?
Absolut. Allt du behöver göra är att klistra in nedanstående kodsnutt direkt på din hemasida.

I attributen "data-location" och "data-uniquename" fyller du i samma värden som din publika bokningskalender har,
ex www.rondevo.se/stockholm/banken

<div id="rondevo" data-location="stockholm" data-uniquename="banken"></div>
<script src="http://www.rondevo.se/app/app.js"></script>
När skickas e-post/sms till mina kunder?
Varje gång en bokning skapas där kundens e-post eller mobiltelefonnummer framgår skickas ett meddelande till kunden med bokningsinformation.
Du kan ändra bokningsinformation utan att någonting skickas till kund, men bara om du ändrar starttid eller byter dag på bokningen så skickas en ny bokningsbekräftelse.

Dagen innan bokningen skickas även ett påminnelsemeddelande till kunden.
Kan jag bli informerad om en kund bokar en specifik tjänst?
Under bokningsinställningar för respektive tjänst finns ett alternativ du kan kryssa i som gör att du får ett meddelande varje gång denna tjänst bokas online. Du kommer också få, precis som kunden, ett påminnelsemeddelande dagen innan bokningen.

Kontakta oss

För frågor och support, vänligen använd formuläret här nedan. Vi återkommer till dig så fort som möjligt. Du kan även kontakta oss på 046 - 288 00 33